Opća dentalna medicina

Pratite stanje i zdravlje zuba i usne šupljine cijele Vaše obitelji

Obzirom da predstavljaju prvu liniju obrane i zaštite pacijenata od bolesti zubi i mekih tkiva, obiteljska stomatologija i opća stomatologija smatraju se primarno preventivnim djelatnostima.
Američka stomatološka udruga (ADA – American Dental Association) preporuča posjet obiteljskom stomatologu najmanje dvaput godišnje u svrhu kontrole stanja i zdravlja zuba i usne šupljine, čišćenja zubnih naslaga i sprečavanja nastanka karijesa. Po potrebi čini se fluoridacija zubi i zaštitni premazi u svrhu prevencije karijesa. Preventivni zubni pregledi pomažu u otkrivanju poremećaja oralnog zdravlja značajno prije nego nastupe simptomi poremećaja.

Uz klinički pregled stanja zubi i okolnih tkiva, ponekad je potrebno učiniti i rendgenske snimke (načešće ortopantomogram – OPG) u svrhu detektiranja problema koji nisu na prvi pogled vidljivi. Ukoliko je na kontrolnom pregledu ili rendgenskom snimku otkriven karijes, lakše i jednostavnije ga je ukloniti i popraviti prije nego se razvije u ozbiljniji problem koji može uključivati opsežniji popravak zuba, liječenje i endodontski tretman pulpe zuba, izradu krunice ili čak vađenje zuba.

Značajna prednost korištenja usluga obiteljske stomatologije je u kontinuiranom praćenju stanja i zdravlja zuba i usne šupljine cijele Vaše obitelji. Ovakav pristup osigurava pravovremenu reakciju u slučaju nastanka oštećenja zuba ili bolesti okolnih mekih tkiva, ali i važnu koponentu poznavanja i praćenja stanja i zdravlja zuba i usne šupljine od strane istog stomatologa. Time zubozdravstvena zaštita i usluga dobiva posebnu dimenziju osobnog pristupa i individualizirane usluge «po mjeri» Vaše obitelji i svakog pacijenta.

Vrste usluga obiteljske stomatologije

Individualizirani pristup prilagođen svakom članu Vaše obitelji
Preventivni polugodišnji pregledi
Uklanjanje zubnih naslaga (plaka), kamenca, poliranje, pjeskarenje
Topikalna fluoridacija zubi
Liječenje bolesti pulpe zuba (upalni procesi, pulpitisi)
opca-dentalna-medicina-usluge

Preuzmite našu brošuru