Invisalign

NEVIDLJIVI ORTODONTSKI APARAT #1 U SVIJETU

Ovaj gotovo nevidljiv ortodontski aparat sastoji se od niza prozirnih udlaga (alignera) koje pacijent sam stavlja i skida. Svaka dva tjedna pacijent zamijenjuje staru udlagu novom. Na taj se način zubi postepeno dovode u željeni položaj. Udlage se nose 20-22 sata dnevno. Broj udlaga i trajanje terapije ovisi o težini poremećaja.
Zahvaljujući kontinuiranom razvoju i stalnom uvođenju novih poboljšanja, te posebnoj vrsti materijala kojeg koristi, Invisalign tehnika omogućuje terapiju ne samo jednostavnih, nego i kompleksnijih ortodontskih slučajeva.
invisalign

Prednosti:

gotovo nevidljiv
ugodan za nošenje
ne mora se paziti što se jede kao kod fiksnog aparatića (skida se za vrijeme jela)
manji broj dolazaka stomatologu
jednostavnije održavanje oralne higijene
vizualizacija (prikaz kako bi zubi izgledali nakon terapije)

Kako izgleda postupak planiranja Invisalign terapije

Nakon ortodontske dijagnostike i uzimanja digitalnog otiska skeniranjem, ortodont radi plan terapije kojeg šalje u Align tehnology center gdje se izrađuje 3D model s virtualnim pomakom zuba u novi, željeni položaj.
3D model se šalje ortodontu na daljnje detaljno planiranje pomaka zuba i nakon odobrenja ortodonta i suglasnosti pacijenta kreće se u izradu niza udlaga.
Prije izrade udlaga i pristanka na terapiju, pacijent na 3D modelu može vidjeti simulaciju postepenog ispravljanja anomalije i predviđeni rezultat.
certificate

Preuzmite našu brošuru