Estetska stomatologija

UNAPRIJEDI SVOJ OSMIJEH I IZGLED ESTETSKOM STOMATOLOGIJOM

Napredak tehnologije i materijala u estetskoj stomatologiji omogućili su stomatolozima rješavanje brojnih izazova. Dva najnovija trenda u kreiranju privlačnijeg izgleda su rekonstrukcija osmijeha i oralna rehabilitacija.

Rekonstrukcija osmijeha

Ima za cilj unapređenje zone osmijeha i njegova izgleda. Brojni su postupci koji mogu biti uključeni u terapiju rekonstrukcije osmijeha, poput izbjeljivanja zubi, izrade kompozitnih ispuna, izrade keramičkih ljuskica i/ili bezmetalnih potpunokeramičkih krunica, ugradnja dentalnih implantata i njihova opskrba bezmetalnim konstrukcijskim elementima iz cirkonij-dioksida i potpunim keramičkim krunicama iz cirkonij-dioksida ili aluminij-oksidne keramike.
Oralna rehabilitacija osim estetskih obuhvaća i terapiju funkcijskih problema međučeljusnih odnosa, žvačnih mišića, zuba, i njihova potpornog tkiva (kosti i parodonta).hnologije i materijala u estetskoj stomatologiji omogućili su stomatolozima rješavanje brojnih izazova. Dva najnovija trenda u kreiranju privlačnijeg izgleda su rekonstrukcija osmijeha i oralna rehabilitacija.

Oralna rehabilitacija

Uključuje i napredne rekonstruktivne tehnike nužne u terapiji prekomjernog i patološkog trošenja tvrdih zubnih tkiva, bolova, poremećaja žvačne funkcije, poremećaja čeljusnih zglobova i žvačnih mišića, poremećaje i djelomični ili potpuni gubitak međučeljusnih odnosa s redukcijom donje trećine lica, opsežni gubitak zubi, i brojne druge probleme. Ovakva vrsta terapije često je uvjetovana multidisciplinarnim pristupom i uključivanjem stručnjaka iz različitih specijalističkih područja stomatologije, medicine i fizioterapije čije zajedničko djelovanje ima za cilj najbolji mogući rezultat terapije oštećenog žvačnog sustava.

Postupci u estetskoj stomatologiji

Estetska stomatologija pruža mnoge opcije i rješenja osobama koje su nezadovoljne svojim izgledom i osmjehom. Ako ste Vi jedna od takvih osoba, potičemo Vas da pročitate naše tekstove o postupcima i tehnikama u estetskoj stomatologiji kako bi spoznali, razumjeli i naučili ponešto o brojnim mogućnostima koje pruža moderna stomatologija u svrhu unapređenja i uljepšanja Vašeg osmjeha.
I posjetite nas!
01. Estetski ispuni
Ovaj konzervativni postupak može biti uključen u kategoriju estetske stomatologije korištenjem modernih kompozitnih materijala i dentalne keramike u svrhu izrade direktnih (izrađuju se izravno u ustima pacijenta) i indirektnih (izrađuju se u zubotehničkom laboratoriju; eng. inlay, onlay, overlay) ispuna koji u potpunosti odgovaraju boji i obliku prirodnog zuba.
02. Izbjeljivanje zuba
Vjerojatno najčešći postupak u estetskoj stomatologiji. Zubi su često diskolorirani ili obojani kao posljedica pušenja, konzumiranja različitih vrsta hrane i pića (kava, čaj ili crno vino), ili zbog loše oralne higijene. Izbjeljivanje zuba može unaprijediti izgled Vašeg osmjeha, naročito u kombinaciji s parodontološkim postupcima čišćenja zubnih naslaga, pjeskarenja i poliranja zuba.
03. Estetske ljuske
Potpuno keramičke ljuske koje se adhezivnim tehnikama lijepe na vanjsku minimalno izbrušenu (0,6 – 0,8 mm) površinu zuba u svrhu korekcije oštećenja, pukotina i intarzija cakline zuba ispravit će izgled potrošenih ili značajnije diskoloriranih zuba. Izrada estetskih ljuski može ukloniti problem otvorenih prostora (dijastema) između zuba, ali može pomoći u slučajevima kad izbjeljivanje zuba nije u potpunosti rješilo problem diskoloracije.
04. Bezmetalne krunice
Estetsko rješenje za oštećenja zuba nastala karijesom ili traumom koja zbog opsega oštećenja nije moguće ispraviti izradom estetskih ljuski. Razvoj materijala i tehnika u estetskoj stomatologiji danas omogućuju estetski savršena rješenja i u situacijama opsežnih oštećenja zuba do te mjere da je ponekad i stručnom oku teško ili čak nemoguće otkriti “umjetni” zub.
05. Dentalni implantati
Umjetna zamjena za korijen zuba izgubljenog traumom ili različitim patološkim stanjima i bolestima zuba. Koriste se kao dio protetske terapije u svrhu nadoknade jednog ili više izgubljenih zuba. Često rezultat implantoprotetske terapije nije samo unaprijeđeni osmijeh već i pomlađeni izgled, obzirom da gubitak zuba uzrokuje smanjenje donje trećine lica i posljedično starački izgled.

Preuzmite našu brošuru