+385 (0)1 3774 180 / ORTODONCIJA: +385 (0)1 3764 212

Ovaj gotovo nevidljiv ortodontski aparat sastoji se od niza prozirnih udlaga (alinera) koje pacijent sam stavlja i skida. Svaka dva tjedna pacijent zamijenjuje staru udlagu novom. Na taj se način zubi postepeno dovode u željeni položaj. Udlage se nose 20-22 sata dnevno. Broj udlaga i trajanje terapije ovisi o težini poremećaja.

Prednosti

Osim što ima veliku prednost u tome što je gotovo nevidljiv, Invisalign aparat je i vrlo udoban za nošenje. Budući da se prilikom jela i pranja zuba skida, održavanje higijene i prehrana puno su jednostavniji u odnosu na fiksni aparat.

Zahvaljujući kontinuiranom razvoju i stalnom uvođenju novih poboljašnja, te posebnoj vrsti materijala kojeg koristi, Invisalign tehnika omogućeuje terapiju ne samo jednostavnih, nego i kompleksnijih ortodontskih slučajeva, što ju čini pouzdanijom i učinkovitijom u odnosu na druge slične sustave prisutne na tržištu.

 

 

Postupak

Nakon ortodontske dijagnostike ortodont radi plan terapije kojeg šalje u Align tehnology center gdje se izrađuje 3D model s virtualnim pomakom zuba u novi, željeni položaj.
3 D model se šalje ortodontu na doradu i eventualne izmjene i tek nakon odobrenja ortodonta i suglasnosti pacijenta kreće se u izradu niza udlaga.
Prije izrade udlaga i pristanka na terapiju, pacijent na 3D modelu može vidjeti simulaciju postepenog ispravljanja anomalije i predviđeni rezultat.