+385 (0)1 3774 180 / ORTODONCIJA: +385 (0)1 3764 212

OBITELJSKA STOMATOLOGIJA

ZUBOZDRAVSTVENA ZAŠTITA ZA CIJELU OBITELJ

Pratite stanje i zdravlje zuba i usne šupljine cijele Vaše obitelji

Obzirom da predstavljaju prvu liniju obrane i zaštite pacijenata od bolesti zubi i mekih tkiva, obiteljska stomatologija i opća stomatologija smatraju se primarno preventivnim djelatnostima.

Američka stomatološka udruga (ADA – American Dental Association) preporuča posjet obiteljskom stomatologu najmanje dvaput godišnje u svrhu kontrole stanja i zdravlja zuba i usne šupljine, čišćenja zubnih naslaga i sprečavanja nastanka karijesa. Po potrebi čini se fluoridacija zubi i zaštitni premazi u svrhu prevencije karijesa. Preventivni zubni pregledi pomažu u otkrivanju poremećaja oralnog zdravlja značajno prije nego nastupe simptomi poremećaja.

Uz klinički pregled stanja zubi i okolnih tkiva, ponekad je potrebno učiniti i rendgenske snimke (načešće ortopantomogram – OPG) u svrhu detektiranja problema koji nisu na prvi pogled vidljivi. Ukoliko je na kontrolnom pregledu ili rendgenskom snimku otkriven karijes, lakše i jednostavnije ga je ukloniti i popraviti prije nego se razvije u ozbiljniji problem koji može uključivati opsežniji popravak zuba, liječenje i endodontski tretman pulpe zuba, izradu krunice ili čak vađenje zuba.

Značajna prednost korištenja usluga obiteljske stomatologije je u kontinuiranom praćenju stanja i zdravlja zuba i usne šupljine cijele Vaše obitelji. Ovakav pristup osigurava pravovremenu reakciju u slučaju nastanka oštećenja zuba ili bolesti okolnih mekih tkiva, ali i važnu koponentu poznavanja i praćenja stanja i zdravlja zuba i usne šupljine od strane istog stomatologa. Time zubozdravstvena zaštita i usluga dobiva posebnu dimenziju osobnog pristupa i individualizirane usluge «po mjeri» Vaše obitelji i svakog pacijenta.

Vrste usluga obiteljske stomatologije:

  • Individualizirani pristup prilagođen svakom članu Vaše obitelji,
  • Preventivni polugodišnji pregledi,
  • Uklanjanje zubnih naslaga (plaka), kamenca, poliranje, pjeskarenje,
  • Topikalna fluoridacija zubi,
  • Popravak zubi oštećenih karijesom
  • Liječenje bolesti pulpe zuba (upalni procesi, pulpitisi)